03 d’abril 2012

trufes de xocolata negra


Ingredients:

- 80 ml de nata líquida
- 1 rajola de xocolata negra (50% de cacau)
- una culleradeta de mel
-un raig de licor (opcional)
-cacau en pols

Poseu la nata i la mel en un cassó i aneu barrejant fins que comenci a arrencar el bull. Apagueu el foc de seguida. No deixeu que bulli.

Afegiu la xocolata trossejada a la nata i barregeu fins que s'hagi fos del tot. Si voleu posar-hi licor, ara és el moment d'afegir-lo a la barreja.

Poseu el pot a la nevera durant unes quantes hores, fins que s'hagi endurit una mica.

Poseu una mica de cacau tamisat en un platet.

Feu boletes de la mateixa mida (recomano fer servir uns guants de làtex) i aneu-les recobrint de cacau*, mirant de tocar-les molt poc. Feu moviments amb el platet perquè les trufes quedin ben recobertes de cacau.

Amb una cullereta, aneu-les disposant en una safata o recipient de base ampla, perquè hi càpiguen totes i no quedin amuntegades.

Poseu-les a la nevera o al congelador i traieu-les un quart d'hora abans de servir. Les podeu acompanyar amb nata muntada, maduixes o el que us vingui de gust!

* també les podeu recobrir amb fideus de xocolata, sucre llustre, boletes de colors, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada