17 de novembre 2012

galetes de civada i germen de blat



Ingredients:

a)
- 2 i 1/2 tasses de flocs de civada (petits o grans, o una mica de cada)
- 1/2 tassa de segó de civada ("salvado de avena") i de llavors triturades (de lli, de sèsam, de chia, de rosella, etc.)
- 1 tassa + dues cullerades soperes de farina integral de blat (o d'espelta, kamut, etc.)
- 1/2 tassa de germen de blat
- 1 culleradeta (de te) de bicarbonat
- 1 culleradeta de llevat
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1/2 culleradeta de sal

b)
- 1 tassa d'oli suau (d'oliva 0,4, de girasol, etc.)
- 1 tassa de sucre negre
- 1 ou sencer + una clara
- 1 culleradeta d'essència de vainilla

c)
- 1 tassa de panses (o de nabius deshidratats, orellanes talladetes, nous, avellanes, trossets de xocolata, etc.)

Preparació:
Enceneu el forn a 180º.
En un bol, barregeu-hi tots els ingredients de la part "a".
Barregeu en un altre bol els ingredients de la part "b".
Integreu bé les dues barreges i a continuació afegiu-hi els fruits secs (part "c").
Feu boletes amb la massa i aneu-les col·locant i aplanant en una safata de forn amb paper antiadherent. Col·loqueu-les a una distància d'uns 4 centímetres. Va molt bé fer-ho amb guants de làtex, perquè així la massa no s'enganxa a les mans i la feina és més planera. També us podeu untar les mans amb unes gotes d'oli.
Coeu les galetes durant uns 13 minuts. A mitja cocció, és molt recomanable girar 180 graus la safata del forn perquè les galetes es coguin uniformement, però això depèn del forn que tingueu. Jo ho faig sempre.
Aquestes galetes són molt saludables, afavoreixen el trànsit intestinal, gràcies a la civada i al segó; tenen un bon contingut proteínic, gràcies al germen de blat i a l'ou, i moltes vitamines i aminoàcids essencials (la civada és un dels cereals més complets). Si encara les voleu fer més saludables, podeu reduir o eliminar el sucre i augmentar la quantitat de canyella i de vainilla o afegir-hi la ratlladura d'una pell de llimona o de taronja...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada