18 de febrer 2012

pastís de formatge (de nevera)





Aquest pastís és molt fàcil de fer i no s'ha de coure; això sí, cal deixar-lo reposar a la nevera un mínim de 6 hores.

Ingredients:

1 paquet de galetes (tipus "Maria" o "Digestive")

1 tarrina de formatge cremós (uns 250-300gr)

250 ml de nata líquida

6 cullerades de sucre

1 sobre de gelatina en pols (10 gr)

150 gr de mantega

per a la cobertura:

melmelada de móres (o del que es vulgui: gerds, maduixes, taronja, etc.)
1 culleradeta de gelatina en pols

Desfeu la mantega a foc molt lent i reserveu-la.
Poseu les galetes en un bol i aixafeu-les bé amb una mà de morter o una forquilla.
Afegiu-hi la mantega fosa i barregeu-ho bé amb una forquilla.
Poseu aquesta barreja en un motlle, pressioneu bé (amb un got, per exemple) i guardeu-ho a la nevera.

En un cassó a foc lent, poseu la nata, el sucre i la gelatina i aneu barrejant fins que la gelatina s'hagi desfet del tot. No deixeu que arrenqui el bull, només que s'escalfi prou com perquè la gelatina es desfaci bé.

Poseu la barreja anterior en un bol i afegiu-hi el formatge. Bateu-ho amb una batedora.

Poseu amb cura la barreja anterior dins del motlle. Deixeu-ho a la nevera, tapat amb un paper film o similar, durant 6 hores com a mínim.

Cobertura:
Podeu recobrir el pastís amb una capa de melmelada del que vulgueu, o bé podeu barrejar la melmelada amb una mica de gelatina. En aquest cas, heu de posar en un cassó unes 5 o 6 cullerades soperes de melmelada, una mica d'aigua, i una culleradeta de gelatina en pols, i barrejar fins que la gelatina s'hagi dissolt, sense deixar que arrenqui el bull. Deixeu-ho reposar uns minuts i escampeu-ho amb cura per damunt del pastís, i torneu a posar-lo a la nevera durant mitja hora com a mínim.
Podeu decorar el pastís amb gerds o amb qualsevol altra fruita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada