03 d’abril 2012

mandonguilles amb samfaina





Ingredients per a 6 persones:

Mandonguilles:
- carn picada de vedella i de porc a parts iguals (400 gr de cada)
- molla de pa sec remullat amb llet durant una hora (unes dues llesques de pa de pagès)
- oli, sal, una dent d'all i julivert
- 1 culleradeta de sucre
- farina
- 1 ou gran, batut
- 1 raig de moscatell

Samfaina:
- 1 ceba gran o 2 de petites
- 2 pebrots vermells
- 1 albergínia
- 1 pebrot verd (opcional)
- 300 gr de salsa de tomàquet (millor si es casolana)

Escorreu el pa i poseu-lo en un bol gran juntament amb la carn, l'ou batut, una mica de sal, julivert, pebre al gust i l'all picat.

Feu les mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les lleugerament en una paella gran amb una mica d'oli. Reserveu-les.

En el mateix oli de fregir la carn, feu la samfaina. Sofregiu la ceba amb una mica de sal a foc viu. Al cap d'un parell de minuts, afegiu-hi primer el pebrot i després l'albergína.

Quan estigui ben fregit, hi afegireu la salsa de tomàquet que ja tindreu feta. Deixeu-ho coure una hora a foc lent.

Passeu la samfaina a una cassola, afegiu-hi les mandonguilles i un raig de moscatell.

Poseu la cassola al forn durant 30 minuts, a 150º, tapat (molt important). Si veieu que hi ha massa líquid, podeu destapar-les una estona, però heu de vigilar molt perquè no us quedin massa seques.

Al cap de mitja hora, apagueu el forn i deixeu-hi reposar les mandonguilles durant una bona estona.

Acompanyeu-ho amb un bon tros de pa, perquè realment aquestes mandonguilles són per sucar-hi pa!

*Recepta de la Carme Feliu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada