03 d’abril 2012

croquetes de mill i tofu

Ingredients:

-100 gr de mill
- 250 ml d'aigua
- una ceba grossa
- 100 gr de tofu esmicolat
- pa ratllat
- 1/2 gotet (uns 100 ml) de llet (de soja, de civada, etc.)
- oli per fregir
- sal, pebre, nou moscada, curri, garam massala, etc. (espècies al gust)

Renteu el mill i poseu-lo en una olleta amb l'aigua (3 volums d'aigua per un de mill). Coeu-lo tapat i amb el foc al mínim durant 15-20 minuts. Ha de quedar molt cuit, no "al dente". Deixeu-lo refredar bé.

Sofregiu la ceba picada ben fina. Quan estigui daurada, afegiu-hi el tofu, dues cullerades d'oli i les espècies.
Sofregiu-ho uns 5 o 10 minuts més, fins que estigui tot ben dauradet. Deixeu-ho refredar una mica.

En un bol, barregeu tots els ingredients més la llet i una mica de pa ratllat i feu-ne croquetes o boletes. Podeu arrebossar-les només amb pa ratllat, o a la manera clàssica de les croquetes: farina, ou i pa ratllat, si les voleu ben cruixents per fora.

Deixeu-les a la nevera una estona perquè s'endureixin i sigui més fàcil fregir-les. També les podeu congelar.

Només quedarà fregir-les quan us vingui de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada