03 d’abril 2012

coulis de fruites

pastís de xocolata intens amb coulis de gerds


Ingredients:

versió ràpida (amb melmelada):
- 4 o 5 cullerades de melmelada de fruites (móres, gerds, nabius, maduixes, etc.)
- el suc d'una llimona
- una mica d'aigua

Poseu la melmelada i el suc de llimona en un cassó a foc lent i barregeu constantment durant uns 10 minuts. Si us queda massa espès, podeu afegir-hi una mica d'aigua fins que tingui la consistència desitjada. Deixeu-ho refredar i ja el podeu fer servir per decorar el pastís.

versió lenta (amb fruita natural):
Els mateixos ingredients i el mateix procediment, però enlloc de melmelada, feu servir fruites. En aquest cas, s'han de coure més estona i afegir-hi una mica de sucre (una o dues cullerades). Deixeu-ho coure a foc molt lent uns 20 o 25 minuts i aneu remenant tota l'estona perquè no se us enganxi. Si no voleu que tingui grumolls, coleu-lo amb un colador fi.

versió amb gelatina:
Feu el mateix procediment, però afegint-hi una làmina de gelatina o una cullerada de gelatina en pols. Si us queda massa espès, recordeu que hi podeu afegir aigua. La gelatina s'hi ha de posar quan el coulis estigui a punt d'arrencar el bull, però sense que arribi a bullir. Deixeu reposar el coulis 5 minuts i immediatament després escampeu-lo per sobre el pastís. Poseu-lo a la nevera un mínim de dues hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada