17 de novembre 2012

"Scones" de sègol i blat




Ingredients:

- 3 tasses de farina (jo he fet servir 50% de blat i 50% de sègol).
- 1 sobre de llevat
- 1 culleradeta (de te) de sal
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 80 gr de mantega (podeu substituir-la per oli d'oliva)
- 1 tassa de llet de civada
- la ratlladura d'una llimona
- 1 ou

Preparació:

-->
Enceneu el forn a 200º.
Amb les mans, barregeu la farina + llevat + sal + bicarbonat i la mantega o l'oli i a continuació afegiu-hi la pell de llimona, la llet i l'ou i amasseu-ho fins que estigui tot ben integrat (no cal amassar-ho gaire).

Estireu la massa amb un corró i deixeu una gruixa de 1'5 o 2 cm. El truc és aquest: no fer-los massa prims, perquè gairebé no pugen. L'alçada li donem quan estirem la massa.

Talleu la massa amb un tallador rodó o amb un got i disposeu els cercles en una safata amb paper de forn o untada d'oli. Espolseu una mica de farina per damunt de cada "scone".

Coueu-los durant uns 20 o 25 minuts, fins que estiguin dauradets. Si no teniu l'opció de fornejar per dalt i baix alhora, gireu-los a mitja cocció, perquè quedin cuits uniformement.

Quan feu la massa, hi podeu afegir llavors, espècies, formatge, bitxo picant, all, etc.

Són molt més bons calents; per tant, podeu menjar-los acabats de sortir del forn o torrats si ja els heu fet fa dies. Els podeu acompanyar de melmelada (a la foto, amb melmelada de figa casolana), formatge, salmó fumat, etc.

1 comentari:

  1. Hola,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina