Ingredients:
- 3 tasses de farina
(jo he fet servir 50% de blat i 50% de sègol).
- 1 sobre de llevat
- 1 culleradeta (de
te) de sal
- 1 culleradeta de
bicarbonat
- 80 gr de mantega
(podeu substituir-la per oli d'oliva)
- 1 tassa de llet de civada
- la ratlladura d'una
llimona
- 1 ou
- 1 ou
Preparació:
Enceneu el forn a 200º.
Amb les mans, barregeu
la farina + llevat + sal + bicarbonat i la mantega o l'oli i a continuació
afegiu-hi la pell de llimona, la llet i l'ou i amasseu-ho fins que estigui tot
ben integrat (no cal amassar-ho gaire).
Estireu la massa amb
un corró i deixeu una gruixa de 1'5 o 2 cm. El truc és aquest: no fer-los massa
prims, perquè gairebé no pugen. L'alçada li donem quan estirem la massa.
Talleu la massa amb un
tallador rodó o amb un got i disposeu els cercles en una safata amb paper de
forn o untada d'oli. Espolseu una mica de farina per damunt de cada "scone".
Coueu-los durant uns 20
o 25 minuts, fins que estiguin dauradets. Si no teniu l'opció de fornejar per dalt i baix alhora, gireu-los a mitja cocció, perquè quedin cuits uniformement.
Quan feu la massa,
hi podeu afegir llavors, espècies, formatge, bitxo picant, all, etc.
Són molt més bons calents; per tant, podeu menjar-los acabats de sortir del forn o torrats si ja els heu fet fa dies. Els podeu acompanyar de melmelada (a la foto, amb melmelada de figa casolana), formatge, salmó fumat, etc.
Hola,
ResponEliminaHe vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat