17 de novembre 2012

"Gingerbread Earthquake Cookies"




Ingredients:

- 100 gr de mantega
- 80 ml de melassa o "Golden Syrup"
- 1 ou, lleugerament batut
- 225 gr de farina
- 155 gr de sucre negre
- 2 culleradetes de gingebre mòlt
- 1/4 de culleradeta de clau mòlt
- 1 culleradeta de "mixed spices"
- 1/4 de culleradeta de bicarbonat
- 45 gr de sucre llustre (1/4 de tassa aproximadament)

Notes sobre els ingredients:
- El Golden Syrup el podeu trobar en algunes botigues especialitzades en productes anglosaxons o internacionals. Si no, el podeu substituir per melassa, Maple Syrup, etc.
- Les "mixed spices" són una barreja d'espècies que s'acostuma a vendre ja feta. Normalment consta de canyella, nou moscada i pebre de Jamaica i sovint també de gingebre, clau i altres espècies. No és gens difícil de trobar. Si no, també us podeu fer la barreja vosaltres mateixos.

Preparació:
Poseu en un cassó a foc lent la mantega tallada a trossos i la melassa. Aneu barrejant fins que quedi una barreja uniforme, durant uns 3 minuts. Aboqueu la barreja en un bol gran. 
Afegiu-hi la resta d'ingredients (menys el sucre llustre), començant per l'ou.
Barregeu-ho tot bé, tapeu-ho amb un film transparent i guardeu-ho a la nevera durant 45 minuts com a mínim, o fins que la barreja estigui ferma.
.........
Preescalfeu el forn a 180º.
Poseu el sucre llustre en un bol. Feu boletes amb la massa i passeu-les pel sucre, com si les arrebosséssiu.
Col·loqueu les boletes en una safata amb paper de forn, deixant un espai de 4 cm entre cada bola. No aplaneu les boles, ja que si no no us quedarà l'efecte "trencat" (earthquake vol dir "terratrèmol" en anglès).
Coeu les galetes durant uns 13 minuts, amb el forn per dalt i baix alhora.
Un cop cuites, deixeu-les refredar a la safata del forn durant 10 minuts i després poseu-les en una reixa perquè s'acabin de refredar. Han de quedar lleugerament cruixents per fora i tovetes per dins.

Variació: podeu dividir la massa en dues parts i afegir cacau en pols a la segona massa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada