07 de maig 2011

flam amb llet de coco







per a 6 persones:
-3 ous
-250 ml de llet de coco
-75 gr de sucre
-20 gr de coco ratllat
per fer el caramel:
-6 cullerades soperes de sucre
-4 cullerades soperes d'aigua (o de suc de llimona)

Preescalfeu el forn a 180º. Tingueu a punt una flamera gran o 6 motlles individuals (d'alumini, de silicona, etc.).
Primer heu de preparar el caramel, que és un assumpte delicat: poseu el sucre i l'aigua -sempre és 1 part de sucre per 3/4 d'aigua o de suc de llimona- en un cassó al fogó petit, a foc alt, sense deixar de remenar. Quan arrenqui el bull, pareu immediatament de remenar i deixeu que vagi fent, fins que agafi un color una mica més fosc. Això pot trigar uns 10-15 minuts. Heu de tenir paciència i no remenar en cap moment, perquè si no no se us farà el caramel. Quan estigui a punt, d'un color marró clar, aboqueu-lo als motlles de seguida. Això és important, perquè el caramel es crema molt fàcilment i es torna dur de seguida. Amb una culleradeta o dues a cada motlle n'hi ha prou.
A continuació, barregeu la resta d'ingredients amb un batedor elèctric i repartiu-ho als motlles.
Els flams es couen al bany maria: poseu els motlles en una safata amb dos dits d'aigua i cap al forn, a 180º durant 35 minuts.
Deixeu-los refredar a la nevera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada