05 de juliol 2012

Ulleres







Aquesta és la versió ràpida i fàcil de fer ulleres, però queden tan bones que no em poso mai a buscar la recepta "original"...

Ingredients:
- 1 paquet de pasta de full
- sucre
- mantega o margarina (pot ser de soja)- opcional

Esteneu la pasta damunt d'un marbre, pinteu-la amb una mica de mantega o margarina (això és opcional; depèn de les calories que estigueu disposats a ingerir) i escampeu-hi sucre pel damunt. Plegueu els dos costats cap al centre. Espolseu-hi més sucre i gireu la pasta 45 graus sense aixecar-la del marbre. Torneu-la a estirar amb un corró.
Repetiu el procés diverses vegades fins que la massa tingui una amplada d'uns 9 o 10 cm. Llavors, cargoleu els dos costats cap al centre, fent la forma típica de les ulleres. Deixeu reposar la massa a la nevera una estona perquè sigui més fàcil tallar-la. També la podeu posar una estona al congelador.
 Quan veieu que la massa està més dura, traieu-la de la nevera i talleu-la a llesquetes d'un cm. amb un ganivet molt ben esmolat o bé amb un fil de nylon.
Disposeu les galetes en una safata de forn (amb paper sulfuritzat). Espolseu-hi sucre pel damunt, i enforneu-les fins que estiguin torradetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada